top of page
IMG_9002_edited.jpg

Pontus Stjärnfeldt

Golf Professional

Telefon:

0768 889 146

Email:

Address:

Nacka Forum
Våning 2, mittemot Mediamarkt.

Födelsedatum:

30 Januari, 1997

Lite om mig

Vid 13 års ålder hängde jag med min pappa till golfbanan, fick en gammal "Stig Helmer" klubba i handen och slog några bollar för första gången på rangen. Jag blev fast direkt...Sen den dagen är det på golfbanan jag helst spenderar min vakna tid. Idag representerar jag Haninge Golfklubb. Jag skulle säga att mitt medlemskap på Haninge GK har banat väg för den utvecklingen jag har haft. Att dagligen dem senaste åren fått träna tillsammans med andra duktiga golfare gör att man tränar och utvecklas på ett helt annat sätt än om jag hade tränat själv. 

Jag gick på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala (RIG) med inriktning på golf. Det var en riktigt bra utbildningsmiljö där jag fick lära mig sätta upp målbilder för vad jag vill uppnå både inom och utanför golflivet. Det var träning och tävlingar varje dag tillsammans med andra golfare med samma vision, att hela tiden utvecklas var mitt fokus då och det är det fortfarande. 

I slutet av 2017 bestämde jag mig för att golfen inte längre bara skulle va ett fritidsintresse utan även mitt yrke och blev därför professionell golfspelare. Vilket har varit jättekul, en barndomsdröm som gått i uppfyllelse. 

Det har även vart lärorikt att gå över till professionell golfspelare, det är lätt att innan ha en bild om hur det livet ska se ut. Tävlingar på fina banor, resa till nya platser och varje dag få göra det man älskar mest, spela golf. Till en stor del ser livet ut så, men det ligger mycket slit bakom som man lätt glömmer när man tänker på livet som professionell golfspelare. Att varje vecka resa till ett nytt ställe, du hinner knappt hem innan du ska iväg igen. Se till att finansieringen finns så du klarar dig en golfsäsong. Det gäller att hitta en bra balans för att veta hur man ska organisera upp sin träning, vilket jag känner att jag nu börjar få. Jag hoppas att alltid kunna få jobba med golf då det är det absolut roligaste jag vet. 

Jag har den senaste tiden börjat jobba med att ge ut lektioner och tycker verkligen det är roligt. Jag älskar att dela med mig utav det jag lärt mig och se andra utveckla sin egna golf. Tveka inte på att höra av er till mig för jag älskar att hjälpa andra och se er utvecklas. Sedan har jag även drivit Nacka Indoor Golf tillsammans med Felix Pålson.

Erfarenheter

2013 - 2016

2017-2020

2020-2022

Den här perioden i livet spenderade jag på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala. Här började jag etablera mig som elitspelare med några vinster på Junior Masters Invitational. En fantastisk period i livet där jag fått många erfarenheter som jag kommer att ha med mig i livet. 

Hösten 2017 bestämde jag mig för slå om från amatör till att nu börja tävla professionellt. Ett stort steg i livet när nu det som varit min hobby nu blivit till min arbetsplats. Det var en berg och dalbana av känslor och resultat. Att varje vecka behöva känna sig tvungen till att prestera för att ta sig vidare i karriären var både roligt och krävande. Höjdpunkten under den här perioden var när jag vann Gamle Fredrikstad Open 2018 i Norge.

Jag har utvidgat min verksamhet och driver idag Nacka Indoor Golf samt jobbar som golftränare på Haninge Golfklubb samtidigt som jag tävlar runt om i Sverige.

bottom of page